مراحل مختلف زندگی مانند بارداری، شیر دهی و دوران یائسگی بر وزن زنان تاثیر دارد، بنابراین برنامه غذایی مناسب با فعالیتهای ورزشی به زنان کمک میکند تا وزن خود را در محدوده سلامتی حفظ کنند و این امر کاهش مشکلات قلبی و سرطان سینه را نیز به همراه دارد.
کمبود آهن و کم خونی مشکل بسیاری از زنان دنیاست، در نتیجه مصرف گوشت، ماهی و غذاهای دارای ویتامین C به جذب آهن در بدن کمک میکند. همچنین چای، قهوه و مقدار زیاد محصولات لبنی هنگامی که همراه با غذاهای آهن دار مصرف شوند موجب کاهش جذب آن در بدن زنان میشود. پزشکان توصیه میکنند زنان در برنامه غذایی خود باید بیشتر از میوهها و سبزیجات، غلات و گوشتهای کم چرب مثل مرغ، ماهی و لبنیات کم چرب استفاده کنند. کاهش چگالی استخوان و استئوپروز مشکل عمده زنان بعد از یائسگی است.
کم شدن هورمون استروژن موجب کاهش مقدار کلسیم در استخوانها، از دست رفتن استحکام آنها، پیدایش استئوپروز یا پوکی استخوان و افزایش شکستگیهای استخوانی میشود. در این دوران باید از مواد غذایی سرشار از ویتامین D استفاده کرد. لبنیات، حبوبات، کنجد و مغزها دارای کلسیم هستند. همچنین ویتامین D از تخم مرغ، روغن ماهی و در معرض نور خورشید قرار گرفتن فراهم میشود. مواد مغذی که در میوهها، سبزیجات و بعضی نوشیدنیها مانند چای وجود دارد موجب به تاخییر انداختن پیری میشوند و در ضمن نقش مهمی در حفظ سلامت و ظاهر زیبای پوست، مو، چشمها، لثهها وناخنها دارد. مواد غذایی مانند دانه سویا و فراوردههای آن، نخود، گیلاس، آلبالو، جو و کنجد نیز موجب کاهش خطر بروز سرطان سینه و کم شدن کلسترول خون میشوند.
نظرات شما عزیزان: